Batizado e Troca de Cordas 2018 – Opava

O víkendu 9.2.-11.2. se v Opavě uskutečnila každoroční akce – Batizado e Troca de Cordas, která kromě tréninků přináší i páskování nových i stávajících členů. Tato akce byla určena pro celou Moravu a Slezsko, a tak o hojnou účast nebyla nouze. Páskování se účastnilo více než sto padesát členů a řada hostů nejen z celé České republiky, ale také ze Slovenska a Maďarska. Hlavním hostem byl prezident naší asociace, Mestre Paçoca.

Akce byla rozdělena již tradičně na tréninky, které proběhly v Centru Elim a samotné páskování, které proběhlo v prostorách Kulturního domu Na Rybníčku. Páteční trénink dětí proběhl pod vedením Professora Robocopa z důvodu zdržení Mestre Paçocy na cestách. Následné tréninky dětí a dospělých pak proběhly již pod jeho vedením. Někteří tak měli poprvé příležitost osobně se seznámit s naším mistrem a během náročných tréninků si osvojit zcela nové techniky.

V neděli pak proběhlo samotné páskování, kde si v zaplněném sále diváci mohli vychutnat Capoeiru nejen v podání dětí a začátečníků, ale i profesionálů z řad trenérů a pokročilých. Odměnou všem účastníkům byl bouřlivý potlesk publika.

Rádi bychom poděkovali všem účastníkům a divákům za skvělou atmosféru, všem hostům a lidem, kteří pomáhali s náročnou přípravou akce, rodičům za podporu svých dětí. Poděkování také patří České Asociaci Capoeiry z.s. pod jejíž záštitou akce proběhla, Statutárnímu městu Opava, Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR a firmě Auto Lamich za finanční podporu.

Všem, kteří dostali nový pásek blahopřejeme a přejeme hodně sportovních úspěchů a motivace do dalšího cvičení. Těšíme se na další setkání na některé z dalších akcí ať už u nás v Opavě, nebo jinde.