Batizado e Troca de Cordas Opava 2020

Letošní první Festival Capoeiry spojený s páskováním Vem Camará Capoeira se uskutečnil 21.-23.2. v Opavě, kde se sjela více něž stovka capoeristů všech věkových kategorií nejen z Moravy, ale také z Čech a mnoho hostů. Akci již tradičně zahájil Mestre Paçoca, který i vedl tréninky. Ty nás čekaly každý den v prostorách Centra Elim, kde běžně probíhají i tréninky opavského klubu.

Samotný ceremoniál páskování spojený s prezentací capoeiry, kterou zprostředkovali pokročilí capoeristé a trenéři, pak proběhl v sobotu v zrekonstruovaných prostorách kina Mír. Tam si účastníci mohli z rukou trenérů převzít nový pásek a zúročit tak měsíce a někdy i roky poctivého tréninku. Podporu jim přišla vyjádřit více než stovka návštěvníků nejen z řad rodičů a rodinných příslušníků.

Atmosféra byla parádní a věříme, že si akci všichni náramně užili. Každý rok je nás víc a víc a nás moc těší, že se nám stále daří rozšiřovat povědomí o capoeiře a brazilské kultuře v České republice. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci páskování, hostům, Mestre Paçocovi a všem rodičům, kteří podporují své děti ve sportu.

Fotky zatím stále zpracováváme, níže najdete několik vybraných fotek, které budeme průběžně aktualizovat. Všechny fotky pak postupně najdete na odkazu zde.

https://misule75.rajce.idnes.cz/Vem_Camara_Capoeira_Opava_paskovani_22.2.2020/